Όταν ετοιμάζετε μικρές ποσότητες πουρέ είναι χάσιμο χρόνου. Μπορείτε να μαγειρεύετε μία φορά την εβδομάδα μεγαλύτερες μερίδες και να καταψύχετε το φαγητό ανά μερίδες. Ότι αποψυχθεί δεν πρέπει να καταψυχθεί ξανά. Αντίθετα, τα ωμά τρόφιμα που αποψύχονται, όταν μαγειρευτούν μπορούν να καταψυχθούν για μελλοντική χρήση. Τα βήματα κατάψυξης τροφής είναι:
Μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού καταψύχονται σε μικρά βάζα που κλείνουν καλά με καπάκι. Μεταφέρονται εύκολα και αποψύχονται σε φούρνο μικροκυμάτων.
Είναι επικίνδυνο να ξαναζεσταίνουμε το ίδιο φαγητό περισσότερο από μία φορά, γι’ αυτό χρησιμοποιείστε μία μερίδα κάθε φορά.
ΧΡΟΝΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Γάλα 1 μήνας
Πουρές λαχανικών 6 μήνες
Πουρές φρούτων 6 μήνες
Πουρές με γάλα 2 μήνες
Μαγειρεμένο ψάρι 3 μήνες
Ψωμί 2 μήνες
Βούτυρο 6 μήνες
Λαχανικά 6 μήνες
Ωμό ψάρι 3 μήνες
Ωμά αλλαντικά/κιμάς 1 μήνας
Ωμό κρέας 3 μήνες